Cu toții ne dorim un espresso bun dimineața, indiferent de aparatura pe care o avem acasă. Atâta timp cât respectăm anumiți factori, o să obținem un espresso bun cu siguranță
Fiecare cafea are nevoie de propria ei rețeta, însă aici o să împărtășim o rețetă de la care putem începe. Atunci când facem schimbări în încercarea de a obține un espresso perfect, este bine să schimbăm un singur parametru per încercare.
- Cântărește 18 grame de cafea.
- Râșnește cafeaua fin, sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru espresso și modelul espressorului (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi).
- Introdu cafeaua în portafiltru, nivelează și tampeaza cât mai uniform.
- Așează cana pe un cantar și pornește cronometrul din momentul în care apeși pe butonul de extracție al espressorului. Ar trebui să obții 38ml espresso în 26-29 secunde, în funcție de cafe
- În funcție de gust, poți ajusta setările râșniței, sau temperatura espressorului. Pentru cafelele noastre recomandăm o temperatura de 91,7 – 92,3°C.
- Enjoy!